Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Oglina spilja

    I ne samo kravate...Pozdrav!

    avatar

    09.05.2007. (21:06)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    DNDN pade i to debelo.Šta ti je biotehnologija Up and Dawn

    avatar

    09.05.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  • felix...

    Dobro je dok ne počnu jesti knjige:)

    avatar

    09.05.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Eh da smo upregnuli kolektivno znanje pa skuzili da ce danas FDA odlucivati o njihovom ljeku.
    Cramer je jucer spominjao L3 (LLL) kao da insajderi kupuju dionice iako su rekordno visoke. Spekulira da bi se mozda moglo raditi o mogucem preuzimanju... Pozdrav

    avatar

    09.05.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Evo dopisao sam o DNDNu gore pod unosom, hvala na svracanju paznje! Jedna od tehnika je da spekulativno kupite po 1-2 puta malo dalje OTM za dalji mjesec u svakoj dionici koja ovako spekulativno skoci kao DNDN ili DJ-Sa svega $100 dolara u takvim pozicijama za recimo June-Aug period ali samo ako imate MUCHO LOVE na trejding accntu (50K ili vise)! SA manje cekajte radje bolje prilike!

    avatar

    09.05.2007. (22:21)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @Wir..: Ja sam htio spomenuti taj L3 ali sad kad je HK pod takvom "prismotrom neprijatelja " nekako mi se cini da CIM NESTO SPOMENEM da odmah kao automatski TO ZNACI DA O/M TO PREPORUCUJE a to uopce nije tako! JA napomenem one Krejmerove PLayeve koje bas mislim da su DOBRI od onih koje samo napominjem (kao one ispod ovog unosa) DA IH SVI ZAJEDNO vidimo, zapamtimo i mozda (kako ti velis) upregnemo vijuge zajedno da nekome ((sebi) pomognete u odluci/izabiru itd. Ta glupa klopka gdje te poslije uzmu na zub jer si spomenuo neki los trejd Krejmera, Najariana ili nekoga sa CNBCja, samo nam SKODI jer nas SPUTAVA u slobodi rasprava o pojedinim dionicama (opcijama)!

    avatar

    09.05.2007. (22:26)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @OM: Pa mi znamo da to nije tako. Ne moras se zbog tog brinuti. Mislim da je najveca vrijednost upravo izmjena iskustva i rasprava o mogucim trejdovima.
    Sto se tice nasih option-junaka (Cramer, Najarian & Co) svi znamo da su oni ipak only humans i da imaju losih (kao i dobrih) trejdova. Na nama je da izlucimo dobre od losih.
    Zanimljiv je ovaj prilog o e-Waste (to je podrucje o kojem se i ovdje dosta prica) i cini mi se potencijalno zanimljivo za blisku buducnost (pokraj bio-tech firmi). Pogotovo jer smo sad na pragu masovne promjene tehnologije televizora iz CRT u LCD (tako i kompjuterskih monitora).
    Sjecam se da sam prije godinu dana slusao da se iz tone rudace dobije oko 9 grama zlata, dok od tone otpada maticnih ploca oko 18 grama (e sad da li su podaci u gram tocni nemojte me uzeti na zub).

    avatar

    09.05.2007. (23:01)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Takodjer je maloprije bila reportaza o AMGEN i o njihova dva ljeka koji ce se naci na temi sastanka odbora za preporuke koji se odrzava 10. maja (bloomberg).
    S obzirom da se radi o dva ljeka koji nose 47% prihoda, to bi moglo imati veliki utjecaj na cijenu dionice (pretpostavljam). Pogledao sam puteve JUN@60 i cjena im je .75, dionica je zatvorena 63.10$, sljedeci earnings negdje u srpnju.
    Koje je vase misljenje o ovoj prici? Da li bi se isplatio ganjati je dalje? Objavljena veceras nakon zatvaranja marketa na CNBC.

    avatar

    09.05.2007. (23:26)    -   -   -   -  

  • bagzi

    DNDN pad nije bio neočekivan. Štaviše cene opcija su skoro perfektno predvidele mogući pokret u deonici. Nešto malo o tome na
    http://www.deonica.com/forums/viewtopic.php?t=31
    Pozdrav

    avatar

    10.05.2007. (00:31)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @Wir: pa to je SUTRA! Ne mislis li da je malo kasno za ulaz u poziciju ako je sastanak sutra a ne znas tocno ni u koliko sati (kad pocinje, kad zavrsava). Osim toga to su 2 lijeka, sta ako oba odobre, sta ako jednog odobrwe a drugog ne? imas li neku strategiju za tu poziciju (spread, stangle, straddle ili samo cisti put)? spekulacija je jedno a KOCKA (kad kupis na puf 2 sata prije objave vijesti jednu stranu bez mogucnosti ikakvog uzmaka) drugo ali necu reci da se nikad nisam i sam kockao samo RIJETKO i za cijenu loto listica (znaci ulog reda velicine $50 na 10,000 trading accouint - i to je puno!)
    @BAGZI:.. pa nisam ni napisao da je bilo IZNENADJUJUCE! DAPACE .. pisem gore u komentarima da takve dionice koje PRETJERANO NAGLO SKOCE U JEDNOM DANU (kao DJ i DNDN) su dobri kandidati za puteve ali samo ako DEAL (dozvola lijeka, najavljeni otkup/merge NE PRODJU) sto se ne moze znati.. OVo su rizicni ivrlo spekulativni playevi koji nisu za amatere, pocetnike ni ljude sa malim trejding acc od $3-4K!

    avatar

    10.05.2007. (01:15)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    da dodam: PO MOM MISLJENJU!!!

    avatar

    10.05.2007. (01:17)    -   -   -   -  

  • kako odgojiti kravu (i zašto)

    nista o inflaciji dinara? :)

    avatar

    10.05.2007. (02:52)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Sjećam se onoga velikog porasta DNDN. Bilo je puno članaka u to vrijeme koji su govorili o tome da je vrlo lako moguće da se stvar oko tog lijeka zakomplicira i da dionica jako padne.
    E sada, to je bilo prije dosta vremena, a za opcije to je presudno, jer se, kako vrijeme prolazi, topi time value. Zbilja ne znam kako bi to bio odigrao. Možda spekulativno čučati u kakvom putu tri mjeseca od ekspiracije i da je barem 1-2 stike-a ITM? I onda čekati? Samo razmišljanje.

    avatar

    10.05.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • Bundy

    I druga stvar: kažeš da su hedge fondovi bili do zuba u shortevima. Na shortsqueeze com kažu da je zaista ogroman postotak (41.58 % floata, ali ovo je današnji podatak) shortan, ali ne piše tko shorta, pa me zanima gdje si saznao da su to hedge fondovi?
    Drugo, ovaj podatak je inače jako pozitivan za dionicu (kao contrarian signal), jer velika količina shorta u stvar znači podršku za dionicu. Sada kada je na osnovu vijesti pala, mogli bi zaključiti da je zbog velike količine shorteva vrlo vjerojatan smijer prema gore ili ne?

    avatar

    10.05.2007. (10:35)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @BUNDY: ja bih napravio upravo obratno tj ako ulazim na poziciju temeljeno na ideji da ce DNDN ili DJ se vratiti naglo nazad (jer su to dionice koje su IMALE SPEKULATIVNO VELIKI I NAGAO USPON) onda bih uzeo daleki strike za neko vrijeme koje bih mogao affordati. Npr da uzmemo DJ koji je skocio nakon objave da Merdoch nudi $60 po dionici sa $35 na $60! AKO - i to je kljucna rijec_ AKO VJERUJEM (iz nekog razloga) da ce deal PROPAST i da BAS NITKO NECE NA KRAJU KUPITI DJ (ni Rupert M. ni Goog, ni nitko) ONDA PREDPOSTAVLJAM DA CE MARKET KROZ JEDNA BROJ MJESECI ODUZETI DJ dionici ono sto joj je (na temelju glasina) dao tj da ce u tom slucaju pasti nekih 20-tak pointa nazad na $35 ! Ako ocekujem DJ na 35 onda kupujem strike 40 za Sept ili tako neku daleku opciju koja ima time value ali je daleko OTM jer ocekujem KOREKCIJU NAZAD NA prvotni broj (nekad i dublju od pocetka jer se takve dionice zdumpaju jos jace kad razocaraju)! Samo i samo u takvom slucaju (ako je cekam dosta dalekko od danasnjeg trejdanja) mogu pokusati uzeti tako daleke strikeove!

    @Bundy2... saznao sam na CNBCju jer su to rekli bas taj dan za DNDN sto jos jednom pokazuje da CNBC TREBA RELIGIOZNO PRATITI DOK TREJDAMO!

    @Bundy3.. velika kolicina shorteva uistinu djeluje za njih kao da sjede na BURETU BARUTA ali cak i da sjedis na PRAVOM BURETU BARUTA trebaju neki uvijeti da sve plane i explodira (suhoca, iskra ili plamen, kisik za exploziju i sl)! Tako i kod SHORTEVA NIJE DOVOLJNO SAMO DA JE JAKO PUNO SHORT Pozicija, potreban je i neki dogadjaj (dobra vijest, izgled profita nesto pozitivno i optimisitcki) PA DA ZAPALI TAJ BARUT TJ DA VECI FONDOVI , PUBLIKA I OSTALI POCNU KUPOVATI TU DIONICU sto zauzvrat podigne cijenu i PRISILI SHORTEVE NA POSTEPENI OTKUP DIONICE... Postepeni otkup - kako se cijena dize- postaje sve jaci i jaci tj dize cijenu jos vise sto cini da jos SHORTEVA KAPITULIRA, sve dok to ne postane krug koji sam sebe pojacava i cijena dionice explodira na gore tjerajuci vecinu shorteva (ili sve) na izlaz! Kad razmislis shortevi (bas kao i long pozicije) imaju neku RAZLICITU TOLERANCIJU NA GUBITAK i zato u pocetku malo njih pokrije pozicije, ali ako cijena raste i dalje pocne ih pomalo zahvacati panika i sve vise pokrivaju svoje pozicije! Nekad traje DANIMA da se istisne vecina shorteva iz pozicija! Vece institucije imaju Risk Managere koji diktiraju trejderima KOLIKI RIZIK ili PAIN (u dolarskom smislu) smiju /mogu podnijeti prije nego ih prisile da izadju! ! Sam SHORT SQUEEZe medjutim najcesce nece nastupiti sam od sebe ako ne dodje do nekih uvjeta (interesa za kupnju dionice)! toliko za sada pozdrav
    O/M!

    avatar

    11.05.2007. (00:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...